Hans de Boer Blog

Hans de Boer Blog

Hoe werkt het

Lees hier mijn ervaringen tijdens mijn "visdagen". U kunt alleen reacties plaatsen als u een geregistreerd gebruiker bent. Wilt u gebruiker worden? Mail naar info@poask.com. Verslagen zijn op jaartal te sorteren. Wanneer u zich abonneert op een RSS feed krijgt u automatisch bericht als er nieuwe berichten zijn. De producten waar wij mee vissen zijn te verkrijgen via www.poask.nl

23 okt 2015

2015Geplaatst door Hans za, oktober 24, 2015 04:58:07

Tevreden…..

Het is een idee waar ik al langere tijd mee in mijn hoofd loop. Ingegeven door de huidige tijd denk ik. Een tijd waar alles meer, beter, groter en dan nog meer moet zijn. Een tijd waarin niemand meer tevreden lijkt te kunnen zijn.

Vanuit deze gedachte besluit ik om een stapje terug te maken in de tijd. Ik ga vissen op een manier die nooit meer gedaan wordt, tenminste ik zie nooit iemand meer, met een lange stok met drijvers, de oude melkvaarten afstruinen naar een mooie snoek. Ik heb hiertoe een penhengel met een werpgewicht van 1,75 lbs, een kleintje in de karper wereld, opgetuigd met een drijver (Nipro) vier 3 grams loodjes, een onderlijn en een takel. Op de takel een dode voorn. Een oude manier met nieuw materiaal.

Ik neem de camera mee en besluit om eens een praatje te houden voor de camera. Natuurlijk ben je als cameraman, regisseur en editor volledig de baas over je eigen film dus als het niets wordt kan je altijd nog het kaartje van je GoPro formateren en er de volgende keer het beste van hopen. Ik begin met een kleine introductie en verplaats me daarna naar de waterkant. Er volgt een korte uitleg van het materiaal zoals hierboven beschreven en dan wordt er gevist.

Het weer is prachtig, er staat niet al te veel wind zodat het ruisen daarvan in de microfoon ook niet hinderlijk zal zijn bij de beelden. Ik sleep de aasvis eerst naar links over een stuk van ongeveer 150 meter. Eén keer meen ik een aanbeet te zien maar overtuigend is die niet. Ik sleep hetzelfde stuk terug. Onderwijl vertel ik de camera verhalen over snoeken van 30 pond die nog geen 30 cm hoog zijn en dus best in polderwater van nauwelijks een meter diep kunnen zwemmen. Weer geen aanbeet. Ik besluit om de aasvis statisch aan te bieden en haak de aasvis even andersom in. Daarna gaat de waakzame Nipro met aasvis weer te water. Ik plaats de hengel een 10-tal meters bij de camera vandaan en drink een kopje koffie. In het stille water verdwijnt de Nipro bijna stiekem onder water.

Ik heb haar echter gezien en roep nog even snel iets in de camera. Ik pak de hengel snel op. Vervolgens loop ik met de beugel open even snel in de richting van de camera om betere opname kwaliteit te garanderen. Ik zet de haak op, iets massiefs! De 1,75 lbs kromt tot in het handvat. Ik heb moeite de vis boven water te krijgen. De twee keer schudden aan de hengel doen realiseren dat de grootspraak van eerder deze dag uit gaat komen. Ik drill de vis uit, land haar met de hand en zie dat de beide dreggen keurig hun werk gedaan hebben. Vanzelfsprekend ben ik zo voldaan als een aap met twee gouden horloges en drie trossen bananen. Ik til de snoek voor de camera roep iets over kleine K*T slootjes. Ik begeleid mijn vriendin terug naar haar vertrouwde stek en maak ik gedachte de bijna onmogelijke afspraak haar eens weer te treffen. Ik realiseer me het bijzondere van de situatie en besluit te stoppen. Wat een topdag!  • Reacties(0)//blog.poask.com/#post419