Hans de Boer Blog

Hans de Boer Blog

Hoe werkt het

Lees hier mijn ervaringen tijdens mijn "visdagen". U kunt alleen reacties plaatsen als u een geregistreerd gebruiker bent. Wilt u gebruiker worden? Mail naar info@poask.com. Verslagen zijn op jaartal te sorteren. Wanneer u zich abonneert op een RSS feed krijgt u automatisch bericht als er nieuwe berichten zijn. De producten waar wij mee vissen zijn te verkrijgen via www.poask.nl

14 nov 2015

2015Geplaatst door Hans ma, november 16, 2015 10:20:04

Het is even geleden dat ik samen met Popke op de Swette ben geweest. Als we even terug redeneren was dat in december van het vorige jaar. Maar hij heeft het meteen naar zijn zin als we de modderige brei van de Mantgumervaart verlaten het heldere water van de Swette zichtbaar wordt. Als snel zijn er een aantal aanbeten maar die weten we niet te verzilveren. Net als ik een foto tweet en Popke een verhaal vertel over het slechte stuk wat we opdraaien scoort hij de eerste snoek in de boot.

We zijn trollend onderweg naar een plek die we graag verticaal willen afvissen. De weersverwachtingen komen uit en een felle wind jaagt ons onder de brug door. Helaas wordt het vermoeden dat mijn accu zijn beste tijd heeft gehad bevestigd als ik de motor tracht te bedienen. Dat betekent dat we nu de outboard moeten gebruiken om te verticalen. Minder ideaal maar goed mogelijk, zeker met deze wind. Uiteindelijk is het Popke die een knappe snoek haakt. Snoekbaarzen zijn vandaag niet te bekennen.

We verkassen weer en trollen nu in een dorpje. Dat blijkt effectief in minder dan anderhalf uur vangen we een aantal mooie snoeken en we missen er ook een tweetal. Omdat ze hier nu even los lijken te zijn maken we een paar rondjes door het dorp waarbij we iedere keer wel een snoek scoren. Tijdens dit rondje varen we langs twee bomen waarin een fiks aantal ransuilen ons meewarig aanstaart. Vannacht zullen ze mooi wat muizen opruimen en zolang schuilen en slapen ze.

We houden het voor gezien. We verkassen weer en nu naar een stuk wat we mooi op de wind af kunnen drijven. Popke scoort weer een mooie snoek bij de brug.

Als we op de terugweg de weer de trolhengels benutten gaat er nog twee keer een snoek aan de bijhengel hangen. Dan is het tijd terug te keren. Voldaan en met een rozige kop van de harde wind, regen, hagel en zon typ ik mijn verslag. De video geeft een impressie van onze visdag.  • Reacties(0)//blog.poask.com/#post422