Hans de Boer Blog

Hans de Boer Blog

Hoe werkt het

Lees hier mijn ervaringen tijdens mijn "visdagen". U kunt alleen reacties plaatsen als u een geregistreerd gebruiker bent. Wilt u gebruiker worden? Mail naar info@poask.com. Verslagen zijn op jaartal te sorteren. Wanneer u zich abonneert op een RSS feed krijgt u automatisch bericht als er nieuwe berichten zijn. De producten waar wij mee vissen zijn te verkrijgen via www.poask.nl

16 jan 2016

2016Geplaatst door Hans zo, januari 17, 2016 20:52:31

Wie de weersverwachtingen voor vandaag een beetje in de gaten heeft gehouden, wist dat het een dag van uitersten zou kunnen worden. Sneeuw, hagel, regen, harde wind en een temperatuur van tegen het vriespunt waren voorspeld. Het zijn van die dagen waarop je misschien denkt dat het achter de gebreide broek veel beter toeven is, en dat is natuurlijk ook zo, maar wil je het warmtepak eens aan een goede test onderwerpen dan was vandaag een dag om er eens uit te gaan.

Als Popke en ik wegvaren uit Mantgum zien de letterlijk en figuurlijk de bui al hangen. Het duurt geen vijf minuten of de eerste vlokken natte sneeuw en hagel jagen om onze oren. Tijd voor de capuchon! We varen tot aan de Swette en beginnen meteen te vissen. We varen met de wind mee, dat scheelt een jas, maar betekent wel dat we een tijdje in de sneeuwbui zullen blijven zitten. We schenken een bakje koffie in, varen al keuvelend verder. De natuur is mooi, begint wit te worden, torenvalken op hun paaltjes trotseren de gierende sneeuwvlokken, wat wil een mens nog meer.

Een snoek zou voor de verandering wel eens leuk zijn maar het anders zo vertrouwde viswater stelt ons geduld wat vangen aangaat vandaag ernstig op de proef. We besluiten een stukje door te varen. Aangekomen op de beoogde stek gebeurt er natuurlijk wat moet gebeuren, binnen tien minuten vangen we drie vissen. Dan is het een tijdje stil. De snert, UNOX deze keer dankzij mijn oplettende vrouw die zag dat er helemaal geen snert meer aanwezig was en in allerijl gisteren nog twee blikken, in de aanbieding wist te scoren, maakt dat het lichaam van binnen weer een beetje opwarmt. “It skuort ús der troch!”, spreekt Popke zijn bijna standaard zin als hij de eerste slokjes neemt. Wanneer de GoPro zijn laatste 7 piepjes uitspuwt ten teken dat ook de laatste batterij leeg is, inmiddels twee nieuwe besteld, vinden de snoeken het tijd dat even te onderstrepen door te gaan jagen. We vangen in een drietal uren met regelmatige tussenpozen nog 11 snoeken bij. Van een enkele snoek film ik moet mijn mobiele telefoon nog een stukje en we schieten nog wat foto’s. Voldaan keren we, net voor een inzettende sneeuwbui, terug bij de trailerhelling. Een mooie dag die taai begon maar toch 14 vissen in de boot bracht. De warmtepakken zijn goed bevonden!


  • Reacties(0)