Hans de Boer Blog

Hans de Boer Blog

Hoe werkt het

Lees hier mijn ervaringen tijdens mijn "visdagen". U kunt alleen reacties plaatsen als u een geregistreerd gebruiker bent. Wilt u gebruiker worden? Mail naar info@poask.com. Verslagen zijn op jaartal te sorteren. Wanneer u zich abonneert op een RSS feed krijgt u automatisch bericht als er nieuwe berichten zijn. De producten waar wij mee vissen zijn te verkrijgen via www.poask.nl

31 jan 2016

2016Geplaatst door Hans ma, februari 01, 2016 07:52:46

Nadat vorige week Koning Winter ons visweekend onmogelijk had gemaakt was de honger naar het water bij Popke en mij groot. Maar ook dit weekend waren de voorspellingen niet om over naar huis te schrijven, harde wind en regen vooral deze keer. We besloten om de zondag te benutten voor een onderzoek naar het gedrag van de snoek na een periode met ijs. Helaas konden we niet de gehele dag het water op omdat andere verplichtingen dat soms vereisen. Maar om even voor de klok van negen uur rolde de boot van de trailer en kon onze visdag beginnen.

De neerslag van de afgelopen dagen had het viswater veranderd in een soort van klei-soep met een doorzicht van 0 cm. We besloten het in een naburig dorp te proberen en voeren daar zo snel mogelijk naar toe. Onderweg gingen een tweetal keren even een paar pluggen te water om toch even een hoekje te controleren. Het bracht geen vis in de boot. In het beoogde dorp aangekomen duurde het een klein kwartier voordat de eerste vis gehaakt werd. Achteraf gezien ook meteen de grootste met 94 cm. Een moddervette winterdame. We besloten om de stek wat secuur af te vissen maar het bracht geen extra vis in de boot. Een paar uur later, toen de snert ons er weer door het gescheurd, haakten we een tweede snoekje. Daarna was het eindelijk de beurt aan Popke die tot dan toe alleen een hengel had gevangen. Mooi bezet met mosselen op het handvat en werpmolen. We gaan kijken of we die nog in gang krijgen. Een mooie zeventiger wintersnoek. Zo vingen we nog een drietal vissen erbij. Tegen half drie meerden we bij de trailerhelling. Voldaan na een dagdeel lekker op het water.  • Reacties(0)