Hans de Boer Blog

Hans de Boer Blog

Hoe werkt het

Lees hier mijn ervaringen tijdens mijn "visdagen". U kunt alleen reacties plaatsen als u een geregistreerd gebruiker bent. Wilt u gebruiker worden? Mail naar info@poask.com. Verslagen zijn op jaartal te sorteren. Wanneer u zich abonneert op een RSS feed krijgt u automatisch bericht als er nieuwe berichten zijn. De producten waar wij mee vissen zijn te verkrijgen via www.poask.nl

17&18 juni 2016

2016Geplaatst door Hans zo, juni 19, 2016 21:32:59

Reeds enige tijd geleden nam Michaël contact met me op over afgelopen weekend. Ooit zat ik samen met hem op een cursus en waren we aan de praat geraakt over een gemeenschappelijke hobby genaamd vissen. Michaël en zijn vrienden vissen hoofdzakelijk op witvis en karper en wilden dolgraag eens leren hoe het weidelijk vissen in de polder gaat en hoe het is om eens slepend van uit een boot te vissen.

Na wat heen en weer ge-mail was de afspraak gemaakt om tegen negen uur bij mij thuis te komen. Na een kopje koffie reden we naar de eerste visstek. Nu is juni niet de maand bij uitstek om in de polder achter de snoeken aan te gaan. De reden is dat er veel plantengroei is. Hierdoor ben je bijna genoodzaakt naar wat breder water uit wijken en dat deden we dan ook. Het Beesterkanaal had ik als eerste stek gekozen. Daar aangekomen konden we na een kleine uitleg over de basis van het vissen met spinners aan de gang. Al snel scoorde Jesper een eerste snoek. Dan denk je dat het wel goed gaat komen op zo’n dag. De ervaring leert dat je, als je met vijf man hengeldruk legt op een stukje water je binnen een twintigtal worpen van iedere visser, minimaal een aanbeet moet hebben waargenomen. Dat lukt maar het bleek een schaarse aanbeet. We verkasten en kwamen een eindje verderop tot het zelfde resultaat. Op de derde stek wist Jesper wederom een baars te scoren en zijn vader Vincent had twee aanbeten op de dubbele twisterstaart maar de baarzen wilden bij hem niet blijven plakken.

Ik sprak even kort met een lokaal bekende visser. Of er nog wel snoeken in het Beesterkanaal zitten?, man het barst er van. Eenden houden hun kuikens geen twee dagen in leven want dan zijn ze op! Dat was dan ook de reden dat het allemaal niet zo vlot liep. Veel speldaas en een voldoende aanbod van ander aas maken snoeken lui. Ze zijn er wel maar je moet veel moeite doen om er één te verleiden. Dat bleek maar weer eens op de derde stek, waar Michaël uiteindelijk na zeker zestig worpen door vijf man uiteindelijk een mooie 85 cm tellende snoek wist te activeren. Is die snoek aan komen zwemmen? Ik denk het niet, die heeft daar al die tijd gelegen en werd pas actief toen met een minimale inspanning een maximum aan resultaat kon worden bereikt en de plug gegrepen werd. De “in-de-polder-vanaf-de-kant-dag” was derhalve geen topdag maar de omgeving en het mooie weer maakten bij de vriendenclub veel goed.

Na een prima nachtrust in de stille Friese polder kamen de mannen de volgende dag om 08.30 vol goede moed bij de trailerhelling. Visgids Jacob nam twee man aan boord en bij mij stapten het zelfde aantal in. Over deze dag kunnen we eigenlijk best wel kort zijn. Het was wederom niet top. Gelukkig wist iedereen een snoek te vangen maar met een aantal van 13 snoeken in totaal kan ik concluderen dat er wel eens betere dagen zijn geweest. Desondanks hebben de mannen genoten en met een principe afspraak in oktober hebben ze nog zat snoeken in het vooruitzicht!  • Reacties(0)